tisdag 20 oktober 2009

Lögner och desinformation om region Norrland

Jag kan inte bli annat än trött på Bo Hultin och flera av allianspolitikerna i Norrbotten och deras ständiga försök att vilseledda invånarna och medborgarna kring regionfrågan. Det senast i raden var när regeringen i förra veckan beslutade att fullfölja sittt besked från januari år om att ge region Västra Götaland, Skåne och de regionkommunerna Halland och Gotland, det självklara ansvaret för den nationella planeringen av infrastruktur i respektive regionkommun.
Då tolkas det av Hultin mf l som ett besked av regeringen som ett besked om att de inte tänker låta region Norrland få likvärdiga förutsättningar som övriga delar av landet.

Denna tolkning kom rejält på skam när nu Sundsvalls tidning har intervjuat de som faktiskt bestämmer i frågan nämligen finansdepartementet. Där säger departementssekreterare Sara Jendi Linder, Finansdepartementet att när beslutet riktat till de existerande regionerna och de nya regionförsöken får inte sammanblandas med regeringens kommande ställningstagande i december om att lämna besked för region Norrland.

I artikeln förebådar departementssekreteraren Sara Jendi Linder t o m att regeringens beslut om region Norrland kommer i december och understryker att det absolut inte har att göra med förra veckans beslut om överföring av ansvar till regionnivån.

Att Hultin envetet driver en kampanj emot bildande av region Norrland är uppenbart och att han därmed vill fortsätta öka den den regionala obalansen och förneka Norrland likvärdiga förutsättningar är också tydligt. Det vore inte fel om Hultin och andra borgerliga politiker i länet kunde skaffa sig mer sanningsenliga och trovärdiga argument för sina ståndpunkter i regionfrågan än ett ständigt nejsägande. Det skulle gagna både sakfrågan och regionen.