fredag 16 april 2010

Efter vårpropositionen

Kan ändock inte sluta fundera på regeringens vårproposition. Kan inte heller låta bli att tycka lite synd om alliansens företrädare som skickats runt med så bedrövligt budskap. Det fanns sannerligen många förväntningar på att proppen skulle innehålla något för att göra orättvisorna mindre, men icke.

Utvecklingen har vänt, det går bra för Sverige nu, trots det så saknas kraftfulla åtgärder för många viktiga frågor. Det saknas åtgärder för att komma till rätta med den förhatliga ungdoms- arbetslösheten Det saknas kraftfulla och riktade åtgärder för småföretagare. Och vi Norrbottningar saknade så klart insatser för infrastruktur och resurser till Norrbotniabanan.

Pinsamt blir det sannerligen när företrädare från länet försöker ge en helt annan bild av innehållet. Det har länge varit väldigt tydligt att regeringen och dess företrädare inte vill diskutera det som varit och allt som man fattat beslut om. Jag kan förstå det, för Sverige har sannerligen förändrats i grunden. Moderaterna har verkligen lyckats med sitt uppsåt att tvinga igenom dramatiska förändringar i vårt gemensamma trygghetssystem. Allt detta är genomfört med hjälp av övriga borgerliga partier i regeringen. Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna har sannerligen betalat ett högt pris för att stötta moderaterna i slakten på välfärden.

Att dom alla sedan försöker ge sken av att poltiken är något annat när dom beskriver det för medborgarna är inget annat än skandal. Mest patetiskt är nog centerpartiets agerande och Stefan Tornberg, han hejar på att norrbotniabanan ska byggas i många olika sammanhang. Han skriver insändare, twittrar och uppmanar folk att gå med i grupper som "bygg norrbotniabanan nu" trots att infrastrukturministern sagt att det blir inget under denna planperiod som sträcker sig till 2021. Centerns nya riksdagskandidat Frank Nilsson har gått i Stefans skola och lärt sig att på samma sätt ge dimridåer om att man misslyckats med att få igenom ett positivt besked om norrbotniabanan. Sanningen kommer att hinna ikapp er.

Jag och många med mig ser fram mot valet i höst.

söndag 11 april 2010

Möjligheternas län

Det är intressant att kunna konstatera hur mycket kraft det finns i vårt parti vid en Distriktskongress. Kraft att kunna samla och hitta strategier inför den kommande valrörelsen. Största fokuset medialt har handlat om vem som kommer var på vår riksdagslista. Det är inte alltid det viktigaste utan det handlar om att forma en politik som beskriver hur vi vill utveckla vårt fantastiska län. Nu när vi avslutat kongressen kan jag konstatera att vi har väl genomgångna och förankrade riktlinjer för vår kommande valrörelse. Vi har ett bra lag som kommer att verka för att genomföra vår politik efter en valseger 2010. Att ha ett fungerande lag är viktigare än man kan tro. Vår laguppställning till riksdagen innehåller en bra blandning av personer från hela länet. Bra fördelning mellan kvinnor och män. Både erfarenhet och förnyelse. Kort sagt ett lag som kommer att kunna göra ett bra valresultat för oss i höstens valrörelse. Allt detta bådar gott inför framtiden.