torsdag 29 juli 2010

Valet närmar sig med stormsteg

Det syns sannerligen att valet närmar sig. Det blir allt mer uppenbart om man följer media i efterdyningarna av semestern. Man kan läsa det på debattsidor i samtliga tidningar, och en alltmer frustration och påtaglig rädsla för att inte bli vald. "Vi kommer att utvärderas i valet 2010 på jobben" sa Fredrik Reinfeldt i sin första kommentar till valsegern 2006. Jag hoppas verkligen att han får rätt att väljarna utvärderar effekten av den förda regeringspolitiken på jobbens område. Man kan då konstatera att det omtalade utanförskapet aldrig har varit större än nu. Samtidigt så har man försämrat arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen så att alltfler behöver försörjningsstöd för att klara sitt uppehälle. Någon som blivit förvånad över den förda politiken? Nej inte jag i alla fall, aldrig har vi på så kort tid fått se ett förändrat Sverige, med ökade klyftor som resultat. Klyftor som ökat samtidigt som gigantiska skattesänkningar har berikat dom redan rika. Klassisk högerpolitik med andra ord.

Det är dock mera svårt att förstå att de andra allians partierna ställt upp på en ren högerpolitik utan att få något för det till sina egna väljare. Mest tydligt måste det vara för centerpartiet, man har offrat hela sin egna politik för att få samarbeta med högern.

I dagens NSD försöker den nya riksdagskandidaten för centerpartiet Frank Nilsson att skicka ut dimridåer kring den förda politiken. Han ger sken av att centerpartiet vill satsa på infrastruktur för att utveckla den för oss så viktiga basindustrin. Det är inget annat än ren och skär lögn, inte minst kan man se på att i den infrastrukturproposition som regeringen lagt, saknades den för oss så viktiga Norrbotniabanan. Frank vet naturligtvis att han lägger ut dimridåer han som sitter i den innersta kärnan just i denna fråga.
Det andra som är häpnadsväckande är hans resonemang kring möjligheterna att skapa förutsättningar för kvinnligt företagande. Det är ett fritt vårdval som skall ge kvinnor möjlighet att bli företagare konstaterar han frankt. Snacka om snäv och omodern syn på kvinnligt företagande. Centerpartiet har sannerligen betalat ett högt pris för sitt deltagande i regeringen. Har centerpartiet ett dåligt ledarskap, jag och många med mig tror det.

Nej nu är det nödvändigt att lägga all kraft på att vi får en rödgrön regering efter valet 2010.