lördag 21 augusti 2010

Dags att KU anmäla Maud Olofsson?

Efter att ha läst artiklar om Vattenfall i DN 20 augusti så tror jag att det finns anledning att känna stor oro för företaget. Oron kan återspeglas i ägarstyrningen av bolaget. Tvärtemot vad Maud Olofsson pratade om inför valet 2006 så har hon inte ökat ägarens inflytande över bolaget.
Nu försöker hon skingra bilden av sitt misslyckande med att föreslå en försäljning av vårt gemensamt ägda Vattenfall. Det finns anledning att säga att även vi under vårt regeringsinnehav inte hade ägarinstruktioner som gjorde att vi nyttjade bolaget fullt ut. Men sanningen är ändock att Maud infriade inte sitt vallöfte från 2006.

Jag tror dock att endast ett regeringsskifte kan ändra på hennes senaste vallöfte. Nämligen det hon levererade på DN debatt 1 augusti om att privatisera Vattenfall. Hon upprepar dumheten ständigt, nu senaste för ett antal dagar sedan i Norrbottens Kuriren tillsammans med den Stockholmsorienterade Frank Nilsson. Vi får aldrig riskera att tappa ägandet över våra viktiga statliga bolag som använder våra naturresurser. Det skulle vara förödande om Vattenfall privatiserades. Jag är dessutom övertygad att LKAB är nästa bolag som står på tur oavsett vad företrädare för regeringen än säger. Det vore ett misslyckande av många anledningar, vi skulle få se en prisökning på el trots att priserna redan idag är höga. Vi skulle missa möjligheten att använda vinsterna från bolaget till omställning till förnyelsebar produktion. Allt detta för att dölja en misslyckad styrning av nuvarande näringsminister.
Men för henne är det nog naturligt för att stimulera investeringar i ny kärnkraft.
Centerpartiet har sålt sin heder!
Dags för Ku att granska ägarstyrningen kanske?

1 kommentar:

  1. En gång i tiden var en politikers karriär över vid prickning av KU. Idag händer inte ett skit. Har man tur så avgår den korrupta politikern självmant. Det är bara moralisk skada en prickning av KU gör...


    Vad är politiker idag rädda för? Inför en författningsdomstol i riket! Kan en arbetare få sparken för att ha gjort klavertramp, ja då måste ju en politiker kunna gå samma öde till mötes..

    Politiker måste börja leva som dom lär.

    SvaraRadera