söndag 24 augusti 2014

Tre veckor kvar till valet.

Nu är det bara tre veckor kvar till valet och valrörelsen går in i ett intensivare skede.
Jag känner mig bekymrad över opinionsläget i landet. Därför är det viktigt att vi som är aktiva verkligen ger allt dom sista veckorna. Vi ska inte bara in i kaklet utan genom det.
När det gäller landstinget och kommunerna i länet känns det fortfarande väldigt positivt. Det innebär inte att vi får slå av på takten utan behöver fortsätta med våra aktiviteter.

Igår var jag i Boden och valarbetade. Stämningen på gågatan och valstugan var mycket bra. Samtalen handlade om allt som vanligt, läget i landet och både kommunala och landstingsfrågor. Precis som vanligt med andra ord.
Vi var dessutom ut till Unbyn för ett möte med dom som bor där. Det blev många intressanta samtal om utmaningarna för dom som bor i byar. Ibland blir ju politiken lite väl centraliserad och vi glömmer lätt dom som bor utanför. Det handlar om skolfrågor avsaknad av butik och andra frågor som vi som bor centralt tycker är självklara. I Unbyn pågår ett bygge av en mack som byborna själv investerar i. Vill man ha något gjort så handlar det många gånger att dom måste göra det själva. Idag blir det valarbete i Luleå. Möte med väljare ute på Storheden och dörrknackning på Porsön.
Vi möts i valrörelsen och det är bara 21dagar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar