fredag 9 september 2011

Olle Lindströms spökskrivare är tillbaka.

Konstaterar med ett leende på läpparna att f.d kommunalrådet i Boden Olle Lindströms (m) spökskrivare Bo Östman är i farten igen.
Med samma raljanta ton och sitt  uttalade förakt mot socialdemokrater , så försöker han ge en bild av Boden som inte är sann. Argumenten är dessutom ihåliga.
Vad som är den riktiga anledningen till de ekonomiska problemen för socialförvaltningen i Boden får vi väl se till slut, låt oss se tiden an. Det man kan konstatera utan att dra för stora växlar är att experimentet med privatisering av hemtjänsten havererat. Den tidigare kommunledningen med högerpartisten Olle Lindström kan inte friskriva sig från ansvar för den uppkomna situationen. Om man inför privata alternativ i den kommunala hemtjänsten och det innebär att flera väljer det privata så måste det få konsekvenser i den kommunala verksamheten. Detta har den gamla ledningen inte tagit ansvar för. Om man dessutom inför ett valfrihetssystem som har inbyggda ekonomiska stimulansmedel som betalas av skattebetalarna så är det ganska lätt att förstå att det blir ekonomiska problem. Om allt detta skriver inte Bo Östman något om eftersom han har fortsatt i samma gamla hjulspår som när han var fast anställd på Norrbottens Kuriren.
Pinsamt var ordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar