torsdag 6 augusti 2009

Kafferep med regeringen

Regeringen har under dagen haft kafferep. Man konstaterar att det ser ut som om ekonomin är på väg att vända. Man är i och för sig lite bekymrad att arbetslösheten är hög men annars så...
Att arbetslösheten fortsatt ligger högt är något som dock inte verkar bekymra nämnvärt Finansminister Borg talar om att det kan finnas utrymme för att stimulera ekonomin. Lika självklart konstaterar han att det kan nu vara läge för ytterligare skattesänkningar. Jag tror inte regeringen inser vilket stort problem arbetslösheten är för dom som drabbats av den.
Regeringens insatser för att motverka den ekonomiska nergången har varit näst intill obefintliga. Den oförmåga som man uppvisar är onekligen anmärkningsvärd. Det utanförskap som Reinfeldt talade med sådan avsky under valrörelsen, har nu drabbat betydligt fler personer än någonsin tidigare. Det syns inte minst hos kommunerna där försörjningsstödet ökar dramatiskt i hela landet.
Kravet på regeringen är att Kommuner och Landsting måste få mer resurser omedelbart. Det skulle ge förutsättningar så att dom inte behöver öka på arbetslösheten ytterligare. Detta är nu långt viktigare prioritering än att fortsätta den besinningslösa skattesänkningen.

1 kommentar: