onsdag 5 augusti 2009

Man tar sig för pannan Axén Olin

Så har då Kristina Axén Olin besökt sitt barndoms Töre. I en insändare i Norrbottens Kuriren ondgör hon sig över utvecklingen där hon vandrade omkring som barn. Hon lägger dessutom skulden på den politiska ledningen i Kalix kommun.
Om Kristina hade stannat lite längre i länet och tittat sig runt så hade hon sett liknande dramatiska utveckling i fler delar av länet liknande den i Töre. Vi har idag en regering som har avsaknad och insikt om vilka olikheter och skillnader det är i hela landet. En regering som dessutom har avvecklat regionalpolitiken så att de insatser som skulle behövas i Töre och andra orter i landet saknas.
Jag skulle kunna bortse från insändaren om det inte vore så att Kristina Axén Olin tills helt nyligen haft centrala ledande uppdrag åt Sveriges högerparti. Hon har till april månad 2008 varit finansborgarråd i Stockholms stad. Dessutom har hon till samma datum varit vice ordförande i moderata samlingspartiet. Hon har alltså ingått i partiets innersta kärna tillsammans med Reinfeldt, Borg och Slingman. Att då så aningslöst som i insändaren formulera sig som om det vore någon annans fel är en stor skandal. Självklart är det så att den utveckling som vi nu ser med ökad ut flyttning är ett resultat av en medveten högerpolitik som Axén Olin bär ansvaret för. Nu är det inte lika dystert som hon konstaterar i sin insändare. I Töre och på många orter i länet så finns det ett engagemang som gör att det finns hopp om framtiden.
Allt detta skulle gå lättare om Axén Olin verkade för resurser till hårt trängda kommuner.
Vi måste få resurser så att hela landet kan leva inte bara Stockholms innerstad. Men Axén Olin kanske inte längre har Reinfeldts öra. Skulle hon ha det och lyckas utverka tillräckliga resurser så tror jag att det skulle se annorlunda ut nästa gång hon gör nerslag i Töre.
Jag tror dock inte hennes nyvaknade intresse för Töre ger det resultatet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar