lördag 11 juni 2011

Kraftsamling 2011-2015

För mig betyder ordet tillväxt befolkningsökning och därför är jag nöd med det initiativ som vi tagit i frågan. Kan inte annat än vara stolt över den första i en serie konferenser som vi arrangerade i veckan som gick, med fokus på tillväxt. Nöjd och stolt över det stora deltagandet (det har aldrig varit så många samlade tidigare) men också nöjd över det starka engagemang som visades under dagen. Det finns inte något exempel i landet där man tagit ett liknande initiativ. Det finns hopp för länet och vi har möjligheter till utveckling. Som det nu är duger det inte vi kan bättre.

Det är klart att vi kan göra skillnad. Lite tråkigt är det att det finns självutnämnda experter som påstår att det mesta är förutbestämt. Jag tror däremot att vi kan vända utvecklingen till det bättre annars skulle vi aldrig ha försökt. Vi har många som vill engagera sig i kraftsamlingen och det är bra. Många av de områden som kan bidra till tillväxt i form av befolkningsökning finns i länet och håller hög klass i en nationell jämförelse
Jag tror att framtidens tillväxt består i att vi lyckas skapa en tillåtande attityd i länet. Just det kommer att vara ett framgängs koncept.
Tittar vi på näringslivet så har Norrbotten stora tillgångar. Framförallt ska vi vara glada över de stora investeringar som pågår och pågått det senaste 15 åren.

Men det räcker inte vi måste göra mer. Vi behöver ta vara på och utveckla nya näringsben i länet. Dom kreativa näringarna är ett område som kan bidra till tillväxt. Vi behöver ta till vara ungdomars idéer och vi behöver jobba långsiktigt med jämställdhet.
Här har vi mycket att göra men jag är övertygad om att vi kan.
Vi kan dessutom bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar