söndag 14 juni 2009

Valresultatet

Jag tror att det finns all anledning att göra en grundlig valanalys efter EP-valet. Jag tror att det är alldeles nödvändigt inför kommande val. En valanalys som leder oss fram till hur vi ska utforma valstrategi och möta väljarna. Att vi i vårt län gjorde en bra valrörelse och ett hyfsat resultet räcker inte. Det känns tungt när man ser hur resultaten ser ut i de större städerna. Samlat för hela riket så är det dessutom så att vi har tre partier till som står på tröskeln till att få pllats i Europa parlamentet. Vad det betyder i ett kommande riksdagsval vet ingen.
Det går inte att sticka under stol med att vi gjorde ett mycket dåligt val.
Nu behövs sannerligen kraftsamling inför kongressen i höst. Vårt rådslagsmaterial kommer att utgöra grunden i vårt handlingsprogram inför kommande val. Det kanske dessutom finns behov av att ompröva delar av vår politik.

Den mediala granskningen är också ganska grund. Efter debatten har till stor del handlat om vilket förtroende som vår partiledare har. Här är det viktigt att vi samlar oss kring Mona och ger henne vårt stöd, det behövs just nu.

1 kommentar: