torsdag 16 september 2010

I valrörelsens slutskede blir många stingsliga.

När sanningen hinner ikapp en blir man stingslig och slår åt alla håll. Tydligen har det irriterat våra politiska motståndare att sanningen börjar komma fram. När det gäller kulturen så har vi hur många gånger som helst hört sjukvårdspartiets Kennet Backgård säga att landstinget inte ska syssla med kultur. Kulturen ska skötas av staten och kommunerna enligt Backgård. När man väl ställs till svars i en offentlig debatt så är naturligtvis tongångarna annorlunda. Jag har inget emot och förstår att partier har olika uppfattningar om olika frågor, men tycker det är ynkligt att man inte står för sina uppfattningar.
Mest frapperande var det när nu sjukvårdspartiet kom med en invit om att samregera med oss socialdemokrater i landstinget efter valet. Sjukvårdspartiet som just skrivit under ett dokument som dessutom presenterats i media vid två tillfällen att dom ska samarbeta med högeralliansen i landstinget. Aldrig har det varit enklare att svara på en fråga. Svaret blev självklart NEJ!.
Vår politik handlar om att fortsätta utvecklingen av hälso och sjukvården i Norrbotten. I ett sånt arbete ser jag svårligen att sjukvårdspartiet eller moderaterna vill medverka.
Vi har stora utmaningar framför oss. Det handlar om att kunna möta minskande befolkning och minskade intäkter med att samtidigt kunna och vilja utveckla vården. Vi har en bra sjukvård i vårt län och det finns all anledning för oss att känna oss stolta över det.
Vi socialdemokrater är stolta men inte nöjda.
Mycket är gjort men det finns mer att göra. Valet 19:e september är ett viktigt val, därför är det viktigt att rösta.
Varje röst är viktig använd rösträtten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar