lördag 5 februari 2011

Svårt att vara politiker eller...

Kan inte låta bli att förundras över hur lätt det är som politiker att bestämma sig för vad man tycker i en särskild fråga utan att ha tillräckligt med fakta dom grund. Kan även förundras över att det är svårt att sätta patienten/medborgaren i centrum. Om alla skulle ha samma svårigheter så skulle inte utvecklingen gå framåt och stora patientgrupper i vårt län skulle stå utan avgörande insatser för liv och hälsa. Särskilt svårt blir det om man dessutom är både politiker och arbetar i vården.
Att sjukvården utvecklas och att det ständigt kommer nya läkemedel och behandlingsmetoder är alla överens om. Vi kan dessutom både ställa diagnoser och behandla sjukdomar allt längre upp i åldrarna. Allt detta leder till en allt mer kostsam utveckling för landstingets del. Med den demografi som vi har i vårt län är det nödvändigt med förändring av inriktningen på innehållet i våra sjukhus. I allt detta är det viktigt att vi har all fakta på bordet innan vi tar ställning i frågan och inte låser oss i redan förutbestämd uppfattning.
Vår socialdemokratiska uppfattning är att vi ska klara att leverera vård utifrån människors behov det får aldrig vara plånboken som styr. I ett län som vårt med en alltmer åldrande befolkning gäller det att vi organiserar vården på ett smart sätt. Det är detta vårt arbete med närsjukvård handlar om, debatten runt detta handlar om andra känslor och egenintresse.

2 kommentarer:

  1. Just detta att den debatt som förs om sjukvården präglas av känslor och egenintresse är ett bevis på bristande förmåga hos politiker.

    SvaraRadera
  2. Absolut och bristande insikt om vad uppdraget innebär. Egenintresset är starkare än nåot annat/Kent

    SvaraRadera