fredag 27 maj 2011

Många som vill kommentera

Jag får många kommentarer till min blogg om Kiruna. Så många och av tvivelaktig karaktär att jag valt att stänga bloggen för kommentarer. Det gagnar inte sakfrågan med rasande och tarvliga argument därav är den möjligheten stängd.
Många frågar kring det s.k personalförslaget och varför vi inte utvärderar det. Vi kommer att i samband med styrelsebeslutet redovisa det s.k personalförslaget och utvärdera det mot det förslag som division opererande föreslår.
I sammanhanget vill jag ändå säga att det är ett mycket tunt och till stora delar innehållslöst förslag. Dessutom är dom som står bakom det inte specialister inom det område som dom lägger ett förslag kring. Att kalla ett förslag som kommer från tre läkare inom division medicin och en aktionsgrupp är väl lite övermaga.

Jag har försökt att lyfta diskussionen till en annan nivå med länet som perspektiv. Hoppas därför att dom som funderar på dom utmaningar som landstinget står inför läser i dagens Norrbottens Kuriren. Vi har som landstingspolitiker en hel del att göra framöver och det i sig är en tuff utmaning. Jag kan nog känna att det som bekymrar mig mest just nu är utvecklingen inom primärvården. Minskad befolkning och en ökning av val till privata vårdgivare skapar stora problem att upprätthålla den nära vården. Jag tror att vi kommer att se lokala stormar kring det som behöver göras inom det området också. Det är inte lätt att vara landstingspolitiker och jag samtalar med allt fler som undrar om det är värt att utsätta sig för det som nu sker.
Jag försöker säga till alla som jag pratar med om vi ger upp hur skulle det då se ut.


Vi kan, vill och ska utveckla sjukvården i länet och ingen ska lämnas utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar