lördag 30 augusti 2014

Många samtal blir det

Igår var det Vittangi och idag är det valaktiviteter i Gällivare. Variation på vad vi gör under dagarna när vi är ute är många. Igår i Vittangi var det arbetsplatsbesök och efter det möten med väljarna utanför butiker. Det blir många samtal men det som gör mig glad är att dom allra flesta vill byta regering. Dessutom möter jag väldigt väldigt många som är nöjda både med kommunledningarna och landstingsledningen, så även i Vittangi. Man blir glad när man inser att dom flesta förstår nödvändigheten av förändringar inom vården och hur förändringarna har gjort vården bättre och mera tillgänglig. I mötet med väljarna får jag många berättelser som beskriver just detta hur nöjda man är med vården i Norrbotten så även i Kiruna. Bilden i sociala medier är verkligen annorlunda. Många nidbilder och förvanskningar av verkligheten beskrivs där. Noterar även att många av dom som finns där och vädrar sitt missnöje inte bor eller finns på den ort som dom låtsas värna om.

Idag blir det Gällivare under dagen för att ikväll medverka vid firandet av Grans naturbruksskola som funnits i hela 100 år. Landstingets verksamhet är omfattande, inte bara sjukvård.
På söndag fortsätter firandet av Grans med aktiviteter under den uppskattade Grandagen.
På måndag inviger vi det nya patienthotellet vid Sunderby sjukhus. En viktig investering för patienterna i Norrbotten. Om man behöver sjukvård och längre behandlingar för svåra sjukdomar som inte kräver inläggning på vårdavdelningar är det viktigt att det finns möjligheter till vistelse i trivsam miljö i närheten av sjukhuset.
Nu slutspurter vi inför valet. En röst på en politik som hänger ihop är nödvändig. 
Socialdemokraterna levererar en politik som håller ihop mellan kommun, landsting och riksdag därför är det viktigt att rösta på oss i samtliga val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar