lördag 16 augusti 2014

Valrörelsen så långt.

Nu är vi inne i inledningen av valrörelsen. Några intryck så här långt kan vara på sin plats.
Tycker att det känns märkligt när inte politiska partier väljer att berätta vad dom vill uträtta om dom får väljarnas förtroende 14 september 2014. Istället väljer man att berätta för dom som lyssnar om allt som man tycker är fel med den förda politiken. 
Valrörelsen i Norrbotten startade i samband med stora NOLIA. Det kändes verkligen att vi lyckades med att möta väljarna och samtala med dom om de frågor som dom tyckte var viktiga. Samtalen handlade om allt får stort till smått. Det känns också som att vi har ett stort engagemang och väldigt många aktiva valarbetare.

Idag hade PRO anordnat en aktivitet i Överkalix med inbjudan till samtliga partier både riks, landsting och lokala politiker. Uppslutningen var mycket bra med bra uppställning från alla partier.
Mycket diskussion blev det kring den orättvisa beskattningen av pensionärer. Glad blev jag att vi (s) var tydliga med hur vi vill avveckla orättvisorna. Knepigare blev det att förstå företrädarna för alliansen.

När det gäller landstingspolitiken så handlade det mesta från alliansens och sjukvårdspartiets företrädare att berätta om allt som är fel med landstingspolitiken. Inget om vad dom vill för att göra sjukvården bättre i länet. Många felaktigheter och rena lögner kunde man också höra från alliansen.
Vi går till val på några besked till Norrbottningarna. Det handlar om

Kompetensförsörjningen: vi ska inleda ett aktivt arbete för att säkerställa att vi i så hög grad som möjligt lyckas bemanna landstingets verksamhet med egen personal.

Kunskapsutvecklingen: vi ska säkerställa att vår personal får del av ny kunskap som bidrar till att utveckla vården.

Kvalitén: fortsätta att hålla hög kvalité i den vård som vi levererar till Norrbottningarna. Vi ska inte erbjuda nån andra klassens sjukvård i vårt län.

Köerna: den långsiktiga visionen skall vara att vi erbjuder en vård utan köer. Ingen ska behöva vänta på vård all väntan är många gånger ett omänskligt lidande.

Sämst var nog den lokala debatten. I Överkalix har man en allians som består av alla partier utom socialdemokraterna. Hur man ska kunna regera kommunen tillsammans är en gåta. Hur ska alla partie kunna komma överens om vilken politik som ska föras.
Nu försökte man tona ner allt som kan verka kontroversiellt men nåt svar på frågorna gavs inte.
Sämst blir det när centerpartiet insinuerar att det finns korruption och svågerpolitik vid anställningar i kommunen. Här tycker jag att det var hälsosamt att höra den kraftfulla reaktionen från åhörarna när centerpartiets kommunalrådskandidat försökte slingra sig från sina käcka uttalanden tidigare under dagen. När hon sen försökte förklara sig ytterligare så blev det pinsamt när hon använde sin egen sambo som exempel på dålig personalpolitik. Hon som nyss anklagad socialdemokraterna för svågerpolitik.

Nej vi har nog en spännande valrörelse att se fram emot och ett spännande val.
Låt valrörelsen handla om vad vi vill göra för att utveckla landet, landstinget och kommunen och inte ägna tiden fram till valdagen med att föra negativ kampanj om våra politiska motståndare.
En ren och tydlig valrörelse som handlar om vad vi vill gagnar politiken och är vad väljarna vill höra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar