fredag 28 juni 2013

Ägare utan ansikte är inte aningslösa!

Funderar över hur skoningslöst riskkapitalister kan agera. Det kan nog enbart ske eftersom man sällan behöver göra sig synliga. Man äger och verkar på distans utan att behöva ta personligt ansvar. Med ett sådant ägande så kan man utan pardon fatta beslut om att från en dag till annan stänga tre hälsocentraler utan att ta någon som helst hänsyn till 20000 listade medborgare, varav många har stort behov av insatser från sjukvården.

Man tar inte heller ansvar för personalen som har gjort ett fantastiskt jobb över tid med god vård till medborgarna men även berikat redan rika riskkapitalister. Hur kommer jag fram till den slutsatsen? Jo mycket enkelt, man valde att lämna in konkursansökan dagen före löneutbetalningarna skulle ske. Därmed får staten ta ansvar för lönerna och personalen går miste om innestående övertid och semesterersättningar. Det smakar mer än illa i munnen.

Att sedan en del av läkarna verkat genom olika bolag och inte heller får någon ersättning via den statliga lönegarantin kan man ju också beklaga.
Vi har sett den utvecklingen inom dom privata skolorna och nu ser vi det inom sjukvårdens område.
Marknaden är skoningslös mot utsatta grupper.

I ett sådant läge känns det märkligt att det finns politiker som vill utveckla mer av vårdval inom andra områden. Dessutom är det märkligt att man inte ger svar på hur man tänker sig den utvecklingen.
Jag känner stolthet över att vara socialdemokrat och vår utformning av politiken.
Sjukvård ska ges efter behov inte efterfrågan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar