fredag 21 juni 2013

Politiskt ansvar!

Funderar mycket efter senaste landstingsfullmäktige över hur man visar och tar politiskt ansvar. Dom två senaste mandatperioderna har vi (s,v,mp) haft ansvaret att leda landstingets verksamhet. Under vårt ledarskap så har vi genomfört många och viktiga förändringar allt för att säkerställa att vi långsiktigt ska kunna tillförsäkra Norrbottningarna en god hälso- och sjukvård till hög kvalité.
Att säkerställa allt detta för att alla ska få del av den viktigaste välfärdsinsatsen är inte alltid lätta beslut att ta. Vården skall erbjudas alla efter behov, vi har ingen avsikt att vården skall vara efterfrågestyrd.

Det är därför tragiskt att den samlade oppositionen hela tiden obstruerar och blockerar utan att ha några egna förslag till framtidens lösningar. Allt handlar om att populistiskt lämna förslag som bidrar till att långsiktigt äventyra den framtida utvecklingen.

När deras förslag inte får gehör ens i den samlade oppositionen så ägnar man sig åt att använda återremissinstrumentet för att blockera utveckling. Vid senaste landstingsfullmäktige så återremitterade man t.o.m den strategiska planen. Allt detta gör att det blir omöjligt att fortsätta budgetarbetet inför 2014. Vi blir nu tvungen att ha ett extra fullmäktige till en kostnad för skattebetalarna till mer än
100 000kr. Så kan man också visa politiskt ansvar.

Det senaste som inträffat är att folkpartiet (läs Jens Sundström) anmält Landstingets primärvård till Konkurrensverket. Vår egen verksamhet anmält av en styrelse ledamot i den egna styrelsen kan inte skapa förtroende.
Jodå det är samma Jens Sundström som uppmanande norrbottningarna att köpa aktier i Northland rescorses mitt under den största krisen som bolaget hade.


Populism och ansvarstagande är två skilda saker, med populism kommer man inte långt. Med politiskt ansvarstagande kommer man längre.
Trevlig midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar