måndag 4 maj 2009

Högerns slakt på välfärden

Ibland kan det vara svårt att skilja på vad som är orsak och verkan på utvecklingen i ett landsting eller en kommun. Att det kan vara särskilt svårt inser man när man kan konstatera att jag är föremål för Norrbottens Kurirens ledarskribents irritation ett per gånger under veckan. Att i raljant ton beskriva det som nu sker är inget annat än upprörande.
Avsaknaden av analyser som grund för sina obegripliga teser saknas, och ingen form av självrannsaknad finns.

Det bekymmersamma läge som alla nu befinner sig i är naturligtvis ett resultat av den höger ledda regeringen som vi har i vårt land. Det har väl inte undgått någon att vi har en inhemskt producerad lågkonjunktur som påverkar i hög grad våra budgetar.

Aldrig någonsin har utmaningen att vara politiker varit större. Vi har en regering som har genomfört stora försämringar i vårt gemensamma välfärds och trygghets system. Som effekt av detta detta så leder det till krympande ekonomier i kommuner och landsting. Vi är på väg mot ett samhälle där otryggheten och orättvisorna ökar i en dramatisk takt. I den svåra situationen skapad av Sveriges högerregering sitter många lokalt och regionalt folkvalda politiker och skall värna och grundtryggheten för medborgarna.

Det är inte ett lätt uppdrag som vi har. Det är vi som möter medborgarnas frustration och ilska över att vi behöver genomföra förändringar som man upplever som ett hot mot välfärden.

Det finns ljusspunkter i tillvaron. Igår inledde vi i vår landstingsgrupp en två dagars överläggning om nästa års landstingsplan. Gårdagens diskussioner var konstruktiva och det fanns en insikt och förståelse om det allvarliga läge som vi befinner oss i. Som vanligt högt i tak och många viktiga förslag till föränderingar inför det fortsatta arbetet. Allt detta av alla dom hårt engagerade fritidspolitiker som ängnar stor del av sin fritid för att vara med och forma framtidens välfärd.

Ibland skulle man önska att även Kurirens ledarskribent skulle få lämna den slutna värld som han befinner sig i och få vara delaktig i politikens vardag. Det skulle möjligen berika hans tillvaro och tillföra ledarsidan ökad kvalité.

3 kommentarer:

  1. Kanske en länk till hans inlägg vore något?

    SvaraRadera
  2. Tjuvholmen lät intressant

    SvaraRadera
  3. vad du svamalar du har inget konkret att komma med för ditt påstående
    därimot är det inga problem att bevisa att dina drömmar om en stor region rdan har kostat flera miljoner för norrbottningrna det är det som är en stor orsak till landstinget penga problem om blir det en stor region ja då blir det ännu dyrare då ska vi betala skatt till de ändra länen dessutom .men så går det när man har en ledning som inte sparar när de är hög konjuktur
    och det ska sparar på rätt sätt nämligen adiminstartionen och sådant som inte har med vård att göra

    SvaraRadera