lördag 11 april 2009

Påskledigt

Andra dagen av påskledigheten och det kliar redan i fingrarna att komma igång. Har njutit av ledigheten och försökt att vara mycket ute i friska luften. Fortfarande mycket snö i terrängen vilket man kan konstatera om man färdas i snön med något fordon. Det är vidrigt att köra fast och lyfta så att det smakar blod i munnen. Men känslan när man väl kommer lös går inte att beskriva med ord.
Veckan som gick var en stor besvikelse

- inget statsbidrag som kommer att lindra uppsägningar i kommuner och landsting.

-ett riktigt övertramp av regeringen Reinfeldt som besökte länet i veckan.

Man kan undra hur ovarsam en regering får vara när man är ute i landet. Att förtala enskilda kommuner som Jan Björklund gjorde om Luleå är inte värdig en svensk regering.
Jag tor att det vittnar om en stor osäkerhet om stämningar ute i landet när det flyger grodor ur munnen på det sättet. Att det sedan råkar vara Björklund är ju ingen tillfällighet.

Jag har mera kommit att fundera över Statsministerns eget uttalande. Han sa att nu är det upp till lokala och regionala politiker att prioritera vård, skola och omsorg. Kloka politiker satsar på det som är välfärdens kärna.
Man kan bli alldeles matt av ett sådant råd, det är nämligen precis det vi gör i samtliga kommuner och landstinget i Norrbotten.

Om det är så i hela landet vill jag låta vara osagt i Reinfeldts egen hemma kommun Täby så fick kommunledningen nyligen bakläxa man "gav bort en gymnasieskola till rektorer och lärare".

Detta är inte lagligt och förenligt med kommunallagen.

Så agerar en moderat kommunledning, en ledning som dessutom har fostrat en statsminister som nu reser runt och ger käcka råd till andra.

God fortsättning på påskhelgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar