torsdag 9 april 2009

Samlade intryck av veckan som gått

Veckan har varit intensiv med dagar fyllda av möten och dessutom kvällsaktiviteter med partiet. Några intryck blir alltid bestående, jag tänker främst på den aktivitet som jag var med på tillsammans med Piteå arbetarekommun 6 april inför EU-valet. Träffarna började med ett besök hos RFSL-nord. Ett besök som var väl värt att göra, träffa engagerade människor som med små medel uträttar mycket. Dörrknackning med Hannah Bergstedt i trappuppgångar och mötet med folk i dörren att få se och uppleva deras positiva reaktion på att få möta politiker direkt. Perfekt avslutning på kvällen med ett hemma hos besök och diskussion om vården i länet med fokus på smärta och smärtlindring var tydligt och konkret. Mötet med medborgarna är alltid stimulerande och väldigt omväxlande.

Nästa dag följdes av besök, träff med personal och vårdtagare i Överkalix ytterligare en förstärkt bild av hur viktig Landstingets verksamhet är. Kvällen avslutades i Överkalix med ett öppet möte där vi tillsammans diskuterade vårdvalet och förutsättningarna för Överkalix.
Ett 20-tal engagerade människor som samlas för att under två timmar samtala om viktiga välfärdsfrågor är aldrig fel.

I tisdag så var då alliansens partiledare i Luleå för att vilseleda presumtiva väljare. Det är väl en sak att man försöker ge skenet av att man tillför nödvändiga resurser till kommuner och landsting. Men att man sen är oförskämd och övervältrar problemen på regionala och lokala politiker då når man bottennivån. Jag tycker att bägge mina kollegers, Karl Peterséns och Britt Westerlunds reaktion i dagens NSD på dumheterna är väl värda att läsa.

Nu kommer ett antal av dagar med behövlig vila för att ladda batterierna inför kommande veckor.
Jag hoppas att alla som kan unnar sig ledighet och försöker vara ute så mycket som möjligt. Själv åker jag över till stugan på Sandön strax.

Glad Påsk!

1 kommentar:

  1. när ni är slösaktiga och inte sästtsar pengar på rätt saker då är det helt rätt att kritisera er
    som att satsa på cooparena i stället för att sasta på ädreomsorg eller satsta på teater i stället för vård

    SvaraRadera