måndag 27 april 2009

Nya utmaningar

Idag så har vi nu för första gången lagt in dom nya skatteunderlagsprognoserna i vårt underlag för ekonomin i år och dom kommande två åren. Aldrig någonsin så har man varit med om något liknande med en så brant nedgång i ekonomin. Det är klart att det sätter stora spänningar på hela verksamheten. Självklart så inser alla att det skapar stora utmaningar för politiken. Nu gäller det verkligen att vara förnuftig när man formulerar politiska beslut. Man kan inte annat än vara avundsjuk på landsting som inte har lika cementerad blockpolitik som vi har i vårt län. Det är klart att man skulle önska att vi hade en mer konstruktiv opposition så att man hittade breda överenskommelser som skapade stabilitet i det politiska beslutsfattandet. Nåväl nu är det som det är och det gäller att gilla läget. Det är väl det som är den stora utmaningen i politiken.

Idag har vi haft besök av Sörmland och det är verkligen stimulerande att samtala och byta erfarenheter med politiker som har samma utmaningar som oss själva. I morgon så fortsätter samtalen i ett par timmar innan vi har landstingsstyrelse. I morgoneftermiddag så ska vi dessutom ha en återkommande överläggning med våra samarbetspartier vänsterpartiet och miljöpartiet. Viktigt med återkommande träffar så att vi har samförstånd med den politiska huvudinriktningen. Jag tror att alla är nöjda med träffarna och att vi har ärliga och konstruktiva överläggningar.

Nu regnar det och är varmt så nu tror jag det är snart för sent att få skotern över isen till Sandön. Vi får se hur det ser ut i morgonkväll om det är möjligt att ens försöka. Jag får en del råd av goda vänner att låta bli att ens försöka. I morgon är den i alla fall klar på verkstaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar