söndag 5 april 2009

Wanja, vikande opinionssiffror m.m

Så kom då beskedet som var väntat. Wanja Lundby-Wedin lämnar AMF:s styrelse. Det återstår att se om det räcker, jag har en känsla av att trycket är så stort nu så hon även lämnar ordförande uppdraget i LO. Jag kan ha förståelse för de upprörda känslor som nu finns kring de märkliga pensions uppgörelserna i AMF. Sen kan jag tycka att proffstyckare som Stig Malm borde hålla sig för god att delta i debatten, han om någon borde låta bli. Alla minns den turbulens som gjorde att han till sist tvingades att avgå. Stig var väldigt tidig med uppgörelser kring vd löner och pensioner då som ordförande i BPA.

Om pensionsdiskussionen är anledningen till vikande opinionssiffror för oss socialdemokrater är svårt att slå fast.
Jag tror att det handlar om mer än så. Först handlar det naturligtvis om att vi har en svår finanskris i världen som påverkar oss i Sverige.
I tider av kris så sluter man sig kring den sittande regeringen. Sen är det självklart att de senaste veckornas debatt om AMF pensioner och det genomslag som det fått genom media har bidragit till att vi har tappat i förtroende hos väljarna. Man kan bara hoppas att vi efter att denna fråga fått sin lösning åter få fokusera på politiken. Vi har onekligen mycket att göra, just nu så är det många som far riktigt illa av den förda regeringspolitiken. Vi måste få mer utrymme att diskutera politiska frågor med väljarna.
Vi måste få presentera vad som är vårt alternativ till det som sker idag.

Har haft en helt ledig söndag och kunnat vara till stugan för att förbereda inför påsken.
Jag har just sett slutet av den tredje sm-finalen i hockey. Nu ser det ut som Färjestad blir svenska mästare jag kan tycka det är synd om det blir så.

1 kommentar:

  1. Nu har jag lagt upp ett inlägg på kampanjbloggen
    www.skitinteieu.se om ditt hemma hos besök i veckan.

    Mvh Hannah

    SvaraRadera