fredag 6 augusti 2010

En högerledare som

ständigt tar centerns partiledare Maud Olofsson i örat. Det blir allt mer tydligt att centerpartiets ledare har utsetts att vara försökskanin för än den ena och än den andra frågan. För att sen när moderaterna har konstaterat var opinionen står i frågan så avfärdas med bestämdhet centerns utspel. Först förkastade statsministern fullständigt Mauds utspel om utförsäljningen av vårt gemensamma Vattenfall. Idag så sågades nästa idé som centerpartiet presenterade om ytterligare subvention av hushållsnära tjänster. Det kan sannerligen inte vara lätt att vara centerpartist idag, med en partiledare som förtvivlat försöker att rädda kvar de väljare som fortfarande finns kvar. Annat kan man inte tolka den desperation som nu framstår kring Mauds agerande. Det är för mig inte märkligt att det i centerpartiet talas om att man behöver en ny ledare.

Vad vill då socialdemokraterna?
Socialdemokraterna är positiv att diskutera försäljning av kolkraftverk som ägs ute i Europa. Det har under de två senaste åren aldrig gjorts så stora investeringar i uppköp av kolkraftsanläggningar som under Maud Olofssons ledning. Att den statliga styrningen av våra bolag inte fungerat under centerns ledning är alldeles uppenbart.
Men att försöka dölja den misslyckade styrningen med att privatisera Vattenfall är ju fullständigt sanslöst.

Maud är nu inte bara ett problem för sitt eget parti utan ett problem för hela regeringen detta blir allt mer uppenbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar