torsdag 12 augusti 2010

Kejsarens nya kläder

Idag presenterades ett "nytt" koncept i landstingspolitiken i Norrbotten. Det nya är nu att sjukvårdspartiet har gett upp sin självständighet och gör gemensam sak med moderaterna. Det blir lite komiskt när högerledaren i landstinget gång efter annan upprepar att det är något historiskt som man nu presenterar. Det historiska måste ändå vara att man kallar till presskonferens utan att presentera något nytt. Ingenting i det dokument som delades ut förpliktar till någonting efter valet. Man valde att vid flera tillfällen säga att man nu var överens. Men VAD man var överens om framgick inte. Det historiska måste vara att nu har sjukvårdspartiet gett upp sin självständighet och inordnat sig i högeralliansens fålla. Förvånande? Nej inte alls det är ju sjukvårdpartister från Boden som styr partiet och man har ju där sedan ett par perioder regerat med moderaterna. Det har ju dessutom resulterat i att man privatiserat delar av offentlig verksamhet i stor skala. Något som säkert kommer att genomsyra landstinget också. Vi kommer naturligtvis att kunna förvänta oss privatisering av sjukhusvården också. Det som nu blir uppenbart för väljarna blir att nuvarande landstingsledning står för trygghet och stabilitet i landstingspolitiken. Vi vägrar att genomföra experiment med sjukvården enbart på ideologisk grund. Grundstenen i vår politik handlar om "av var och en efter förmåga åt var och en efter behov". Klassisk polititik som står sig än idag inte minst eftersom vi har ett hårdare samhälle idag efter fyra år med en moderat regering.
Nej med ett besked om att man är överens men inte presentera vad man är överens om leds tankarna till HC Andersens saga om kjesarens nya kläder.

3 kommentarer:

  1. en undran...har ordet storregion glömts bort i ditt valarbete ögren??

    SvaraRadera
  2. Nej anonym, frågan om regionförstoring är inte en fråga för oss just nu. Regerimgen har ju bestämt att ge uppdraget till en särskild utredare. Utredaren ska lämna ett förslag om hur en regional indelning ska se ut.Vi har därmed inget inflytande i frågan just nu.

    SvaraRadera