tisdag 17 augusti 2010

Politiker utan personligt ansvar.

Igår presenterade SCB befolkningssiffrorna för tredje kvartalet. Man kan konstatera att det var ett dystert besked för alla kommuner i länet utom tre. Det är klart att det kommer att se annorlunda ut vid årets slut. Inte minst kommer siffrorna att öka för Luleå när studenterna har kommit till universitetet. Glädjande är det att Pajala, Kiruna och Älvsbyn redovisar en befolkningsökning.
Det som känns anmärkningsvärt är att regeringspartierna väljer att blunda för att utvecklingen beror på den förda politiken. Mest häpnadsväckande är de rallarsvingar som centerns nya stjärnskott utdelar. Han väljer konsekvent att skylla ifrån sig i fråga efter fråga. Om den moderatledda regeringen valt att satsa och medverka i dom för oss i Norrbotten angelägna projekt, så skulle utvecklingen sett annorlunda ut. Politiken hänger ihop, det är klart att regeringen kan om den vill fatta beslut som skulle påverka utvecklingen åt ett helt annat håll.
Om den nuvarande regeringen kommit med ett beslut att norrbotniabanan skulle byggas så skulle det sett annorlunda ut. Detta tror jag att även Frank Nilsson skulle inse om han besökte sitt gamla hemlän oftare. Jag tror att åren i Stockholm har gjort även Frank influerad av storstadens förträfflighet. Därför tror jag att centens satsningar har storstadsprofil, Frank och övriga i stureplanscentern har nu kommandot i det partiet.

Centerpartiet fortsätter slaget mot Norrbotten med att nu föreslå utförsäljning av vårt gemensamt ägda Vattenfall. Ett förslag som även det skulle vara ett slag mot länet.Att då som Frank gör i dagens NSD slå rallarsvingar mot oss socialdemokrater är oförskämt och visar på omognad. När du vid något tillfälle Frank besöker ditt gamla hemlän är du välkommen till Landingsfullmäktige eller styrelsen för att se vilka politiker som är trötta. Inte är det socialdemokrater inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar