söndag 22 augusti 2010

Sjukvårdsallians eller inte?

Det är minst sagt intressant att moderaternas megafon i Norrbotten, Norrbottenskurirens ledarskribent tvivlar på det nyligen presenterade ledarskapet för landstinget i Norrbotten. Intressant blir det dessutom när moderaten Bo Hultin går in och kommenterar ledaren. Det är ju precis som ledarskribenten redogör för. Vid sittande landstingsstyrelse så finns det alltid frågor som sjukvårdsalliansen är oense om. Tonläget i ordväxlingarna mellan partierna i sjukvårdsalliansen är dessutom stundtals hårda. Att som Hultin försöker göra referera till Boden och Luleå och den gemenskap som allianserna där utgör är ett försök att skingra den kritik som levereras av den egna megafonen. Jag vistades dessutom en hel del på NOLIA och kan verkligen understryka att det knorrades rejält över den gemensamma överenskommelsen. Alla partier verkade inte jublande glada över att man nu presenterades som en gemensam enhet. Det som framförallt framträder är att om alliansen vinner valet i Norrbotten så fortsätter experimenten med sjukvården. Ett utökat vårdval som även ska omfatta sjukhusvården planeras.
Något som vi socialdemokrater säger bestämt nej till!
Inga experiment med sjukhusvården, då hotas sannerligen våra fem sjukhus i länet. Det är just där skiljelinjerna i politiken ligger, nämligen den ideologiska skillnaden mellan socialdemokrater och moderater. En skillnad som moderater lokalt och regional gör allt för att dölja.
Valet 19 september är avgörande för hur vi vill att landstingspolitiken ska utformas de nämaste åren. Landstinget i Norrbotten tål inga experiment i vården.
Låt oss slippa vakna upp med att Bo Hultin är landstingsråd i länet efter valet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar