lördag 19 december 2009

Demokrati?Nej till domstol med frågan.

Ja så hände det återigen. Sjukvårdspartiet i Norrbotten överklagar det angelägna beslutet om satsningar på palliativ vård till rättslig prövning. Jag förstår inte att man vill medverka till att överföra resurser från orättvis fördelning av vårdplatser till prioriterade patientgrupper.Jag förstår ej heller varför man kalllar sig sjukvårdsparti. Man har inte förändras under de år man funnits i landstingspolitiken, fortfarande är man enbart ett missnöjesparti. Något har dock hänt eftersom dom ensam överklagat beslutet och inte har med dom nya (m)issnöjda politikerna med den här gången. Överklagan sker med ett långt resonemang om att man vill värna demokratin och därför vill man nu ännu en gång att en rättslig instans ska överpröva politiska beslut. Märligt resonemang i högsta grad.

Alla som följt den långdragna frågan har kunnat konstatera att oppositionen har använd alla tillbuds stående medel för att förhala och blockera frågan. Man lämnade t.o.m ett fullmäktigemöte för att sätta sig på läktaren och inte delta i beslutet. Inte särskilt moget och ej eller ett seriöst agerande från förtroendevalda.

Det är just det som det i grunden handlar om. Poltiker har väljarnas förtroende att så gott som möjligt förvalta och utveckla den verksamhet som man är vald till.
När sedan folkvalda politiker väljer att agera som sjukvårdspartiet gör blir politiken lätt en parodi.

Att med demokratin som grund i sitt resonemang låta fråga efter fråga flytta från politiken till rättslig prövning känns som ett ihåligt och tunt resonemang.
I jultider så är det många lokalrevyer i gång. Landstingsfullmäktige i Norrbotten har en egen i huvudrollen är sjukvårdspartiet.

5 kommentarer:

  1. Har Backgård fått för lite plats i media
    eftersom han fortsätter att driva frågan eller är det så att sjukvårdspartiet är på väg att dö ut på grund av att de saknar ideér för att driva en bred politik

    SvaraRadera
  2. skönt med sjukvårdspartiet och dom verkar vara dom enda som genomskådad planerna från kent ö på att efter valet klä av ett eller ett par sjukhus i länet och göra dom till vårdcentraler

    SvaraRadera
  3. vadå? när demokratin sätts ur spel finns det väl bara och tur är det, domstol kvar eller?

    SvaraRadera
  4. Det verkar som det finns mycket att göra för att folkbilda om vad demokrati är.Landstingsfullmäktige är en demokratisk instans som fattar demokratiska beslut. Sen är det väl så att alla inte gillar de beslut som fattas men det får man också leva med.

    SvaraRadera