onsdag 9 december 2009

Fingrarna i syltburken eller låta bli..

Kan inte bli annat än förvånad över utspelet som var om Kirunas stadsflytt i gårdagens Nordnytt. Litet märkligt känns det när vår landshövding som har tre olika roller så defenitivt gick ut och kritiserade kommunledningen i Kiruna. Jag tror att det är viktigt att respektera den demokratiska processen och dessutom vara försiktig när man i sakfrågan har en viktig myndighetsroll. Jag kan inte annat än hålla med kommunalrådet Lars Törnman som i intervjun deklarerade sin uppfattning om Landshövdingens inhopp i frågan.

Lika förvånad kan jag bli över den "kraftfulla kritik" som levererades i gårdagens NSD av moderaten Mattias Karlsson mot nuvarande regering. Det är så dags nu i slutet av mandatperioden att komma med kritik av regeringens handlingsförlamning vad gäller Norrbotniabanan. Om alla krafter hade verkat åt samma håll när den Nationella infrastrukturplanen var aktuell så hade läget för järnvägen varit annorlunda. Det skulle ju vara intressant om samma kritik riktades mot de två riksdagsledamöter som är från länet och sitter nära regeringen. Vad har egentligen Krister Hammarberg och Stefan Tornberg gjort i frågan.
Stefan då särskilt eftersom centerpartiet har frågan i sitt departement.

Detta är två frågor som fått mig att reagera den ena ett tydligt exempel på där man inte ska ha fingrarna i syltburken, det andra där man borde haft det för länge sedan.

Månne om Mattias inhopp i debatten har att göra med att det snart är val igen och varför har inte då Stefan Tornberg sagt något ännu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar