onsdag 16 december 2009

Ömsom vin ömsom vatten

Det är verkligen varierande kvalité på Kurirens ledarsida så varierande att man kan tro att det är flera skribenter. Idag delar jag och skribenten uppfattningen att det går att göra mer utan mera pengar. Det är en tes som vi i landstingsledningen länge framhållit till skillnad från oppositionen. Landstingets framgångsrika arbete med minskade köer till vården är verkligen unikt och ett ordentligt genombrott. Vi presterar just nu historiska resultat både vad gäller produktion och kvalitet.
Vid varje tillfälle då landstingsplanen ska fastställas så har dom borgerliga politikerna alltid yrkat på mer pengar till dom producerarande enheterna inom sjukvårdsområdet. Man har gjort stort nummer av det i den offentliga debatten.

Andra brukar kalla det politisk populism.

Jag vet inte om ledarskribenten funderar om vad som kan vara anledningen till detta. Det är naturligtvis ett resultat av långsiktig målmedveten styrning. En del handlar om ett strukturerat omställningsarbete internt samt också nödvändig koncentration av volym sjukdomar. Allt detta har vi klarat trots politiskt motstånd från våra oppositionspartier. Man har okynnes återremmiterat ärenden och ibland har man valt att lämna möten för att sätta sig på läktaren.
Fördröjt och dragit beslut i långbänk vilket har förlängt lidande för stora patientgrupper och orsakat skattebetalarna stora och onödiga kostnader.

Vi har dessutom klarat detta i en offentligt driven organisation utan privata inslag. Sannerligen något att vara stolt över.
Slutsatsen blir enkel vill man så går det. Vi har sannerligen visat vilja, politisk vilja.

Godmorgon ledarskribenten.

1 kommentar:

  1. Är det inte så att det hänger inte på kvantiten utan på kvaliten. Du kan få hur mycket resurser som helst men om du inte är intresserad av att nå resultat så blir det heller ingen kvalite och kvalite i vården det har vi i Norrbotten. De är vi många som kan skriva under på

    SvaraRadera