torsdag 19 mars 2009

Snacka om att tala med kluven tunga

Hemma efter två dagars seminarium som handlat om hur vi vill utforma den politiska nivån för att leda Region Norrland. Spännande dagar med engagerade politiker som deltog i processen med liv och lust.
Det känns verkligt utmanande och viktigt att vi lyckas. Vårt arbete följs från flera regioner i landet. Av många upplevs vi som föregångare och att vi har en arbetsmetod där flera är engagerade.
Just nu finns vi ett vägskäl som avgör vårt projekts framtid. Vi får tydliga besked från regeringen att det INTE blir några fler regionkommuner som enbart har ett gammalt län som gräns. Med detta besked så är regeringen tydlig om att det inte finns någon chans att Norrbottens län ska få bli en egen region.

Hittade idag en skrivelse från regeringen 2008/09:167 där står " i ett glest befolkat land som Sverige med många små lokala arbetsmarknadsregioner, kan regionförstoring bidra till att dessa knyts ihop bättre" Jag delar verkligen regeringens uppfattning. Visst känns det frustrerande att vi har lokala företrädare för alliansregeringen som inte tror på sin egen regering.
Jag tror dock att det är så att man delar regeringens uppfattning när man vistas i riksdagen i Stockholm, men här hemma framför man en helt annan och anpassad version.Jag tycker det är ett tydligt exempel på när man talar med kluven tunga.

Vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar