tisdag 17 mars 2009

Norrlands framtid ett spännande projekt

Började dagen med att flyga till Stockholm för att medverka vid ett landstingsseminarium under två dagar. Det känns stimulerande att få möta andra politiker från hela landet och lyssna på deras problem. Man kan utan att överdriva säga att alla Landsting nu plågas mycket rejält av ekonomiska problem skapad av den nuvarande alliansregeringen.Vi är många även borgerligt styrda Landsting som nu väntar att regeringen ska ge besked om mer resurser till kommuner och landsting.
Jag tror inte själv på att vi får mer resurser under detta år så det gäller att kunna genomföra de sparprogram som vi lagt.
Att kunna förklara för medborgarna att det vi nu gör är på grund av avsaknaden av förståelse från sittande regering blir en utmaning.

Regionfrågan och debatten lever fortfarande. Den tappre soldaten Bo Hultin fortsätter att sprida missnöje och misstänksamhet om regionfrågan.Han skriver insändare på insändare om att vi INTE ska bilda region med angränsade län, men aldrig har han presenterat vad som är alternativet. Hur ska framtiden i ett Norrbotten se ut om vi fortsätter att minska befolkning.
Vad blir alternativen?
Hur garanteras en långsiktigt fortsatt god utveckling av sjukvården i länet?
Allt dettta är fullt möjligt för den tappre soldaten att framföra vid Norrstyrelsens sammanträde. Vi är dock många som inte har hört Hultin säga ett enda ord i detta sammanhang.Tystare soldat har aldrig skådats.
Bara detta kan vara värt en blogg för sig.

Morgondagen kommer att vara fortsatta överläggningar med ledande politiker från hela landet fram till lunch.
Eftermiddagen och fram till lunch torsdag så träffas Norrstyrelsens arbetsutskott för att börja samtalet om hur den nya politiska ledningsstrukturen ska se ut i ett framtida Norrland. Spännande att vara med och forma den, jag vill att den ska genomsyras av närhet till medborgarna.
Vi är många som med liv och lust deltar i det arbetet.
Välkommen i det arbetet Bo Hultin.

1 kommentar:

  1. Hej Kent,

    Marcus Isaksson heter jag. Började precis läsa din blogg som än så länge verkar gå ut på att kritisera andra eller hockey.

    Kommer med spänning att fortsätta att följa din blogg om du istället väljer att skriva om vart du vill, hur du ser på frågor som är uppe för beslut och tankar om vad era beslut innebär för oss medborgare.

    Önskar dig lycka till i ditt bloggande!

    MVH
    Marcus

    SvaraRadera