söndag 22 mars 2009

Medborgarmöte i Harads

Har ikväll varit på ett medborgarmöte i Harads. Mötet kom sig av att Agneta Granström (mp) och jag lovade att komma för att beskriva hur vårdcentralen skulle se ut i framtiden. Ett bra möte och mycket välbesökt (ca 100 personer). Vi har arbetat för att verksamheten ska utformas med hänsyn taget till Haradsbornas uppfattning. Jag kan konstatera att man var mycket nöjd efter att vi lämnat beskedet att det blir läkarinsatser kvar 2-3 dagar i veckan. Jag tror inte man nog kan inse värdet av att lyssna på medborgarna.

En reflektion ytterligare under mötet är att våra politiska motståndare finns bland mötesdeltagarna. Allt för att lyssna och underblåsa uppfattningar som kan finnas. Jag säger inte att det är fel absolut inte men det säger en del om politikens vardag. Populistiska uppfattningar för att skapa egen vinning för sig själv eller sitt parti kommer att bli allt mer vanligt.
Politik handlar även om att ge bra förutsättningar för medborgarna till viktiga välfärdstjänster med de resurser som står till vårt förfogande. Jag möter tyvärr inte några förslag om vad man borde göra för att något ska bli bättre.Däremot har vi en situation där våra politiska motståndare säger nej till allt som föreslås.Att enbart säga nej utan att själv komma med förslag som leder framåt är inte att ta ansvar.
Sammantaget bör man vara uppmärksam över detta fenomen.
Men så länge vi möter medborgarna ute och lyssnar och förklarar vad vi vill så finns det hopp om demokratin. Då vi inte vågar eller vill möta våra medborgare så är demokratin förlorad.

1 kommentar:

  1. Bra gjort Kent ! ¨
    Vi är nöjda i Harads, hoppas nu på en ofantlig folkökning och att alla är trogna sin vårdcentral

    Kent L

    SvaraRadera