onsdag 25 mars 2009

Politisk ledning kräver ständig närvaro

Idag en dag med många interna möten. Det är naturligtvis viktigt att klara av en del internt som måste skötas, men jag kan ändock inte låta bli att reflektera över att mycket tid går åt till detta. Jag brukar ibland fundera över den kritik som ofta finns över att det inte finns någon politisk styrning i Kommuner eller Landsting. Den kommer naturligtvis från dom som aldrig har haft ett ledande uppdrag. Att vara politisk ledare kräver att man ständigt är närvarande.

Dessa ständiga interna möten gör att man ibland funderar vad man håller på med. Det är då man får glädjas åt alla fantastiska möten som man har med medborgare. Den tillfredsställelse man kan känna efter ett möte med medborgare, partivänner eller patientgrupper ger så mycket, och nödvändig, positiv energi.

Just nu är vi inne i ett arbete med nästa år budget. En process som vi utvecklat och förfinat genom åren, där vi skapat former för stor delaktighet i processen. Vi har många gemensamma genomgångar där gruppledarna från oppositionen medverkar. Det är en medveten tanke bakom detta, med syfte att skapa så stor delaktighet och kunskap inför det fortsatta arbetet. Jag tror att det enbart är fördelar med att vara så öppen som möjligt i den politiska processen.
Kunskap är makt heter det ju.

1 kommentar:

  1. Hej och hå.....skulle bara se om jag fixade att kommentera här på din blogg...

    SvaraRadera