fredag 13 mars 2009

Orättfärdig politik får genomslag

Idag möten med politiker från kommunerna om viktiga länsutvecklings frågor. Kan konstatera att vi har en del att jobba med för att utveckla goda förutsättningar för länets bästa. Jag tror inte att vi riktigt har förstått hur allvarligt läget i länet är just nu. Vi har nu 15 år av minskad befolkning och det innebär att vi också blir allt äldre i länet. Det är naturligtvis mest bekymmersamt för dom mindre kommunerna som inte har någon buffert alls. I allt detta så är det allt svårare att lösa den viktiga välfärd som kommuner och landsting ger till medborgarna.

Politik handlar om att ge människor hopp om framtiden.

Här blir det nu naturligtvis viktigt att forma politiska ideer till konkreta förslag som kan ge utvecklingsmöjligheter i de kommuner som just nu är mest illa ute.Det behövs naturligtvis förstärkning av kommuners och landstingens ekonomi. Jag kan inte annat än vara förvånad över regeringens hårdnackade inställning till att fortsätta neka kommuner och landsting uppräkning av statsbidragen. Man kan inte annat än bli förtvivlad och upprörd över kommentarer som landets statsminister och finansminister fäller om att "kommuner och landsting utför insatser som inte behövs och borde prioritera att ta bort detta".

Jag tror att dom borde besöka Jokkmokk, Arjeplog eller Överkalix och peka ut det som är onödigt. I kommuner med litet befolkningsunderlag har effekterna av regeringens politik fått ett oerhört negativt genomslag.Man sparkar i ett sånt läge på förtroendevalda som ständigt sparar även på lagstadgad verksamhet.
Att Reinfeldt och Borg inte förstår detta är alldeles uppenbart, men att regerings partiernas regionala företrädare Stefan och Krister inte verkar begripa detta är för mig fullständigt obegripligt.
Dags nu att ni visar att ni förstår de problem som finns och verkar för lösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar