fredag 27 mars 2009

Regeringen sviker Norrbotten

Så kom då beskedet som vi alla hade fruktat. Idag så var Banverkets GD på plats i Norrbotten och hon kunde konstatera att det inte finns pengar till Norrbotniabanan. I all debatt och diskussion som har varit i hela landet, så har det sagts underförstått att det finns tillräckligt med resurser för att kunna fatta ett beslut om bygge av den för oss så viktiga järnväg.Idag kan vi konstatera att Banverkets GD inte har samma uppfattning som landets infrastrukturminister. Den med buller och bång presenterade infrastruktur plan visar sig inte innehålla det som är viktigt för oss. Man kan inte annat än att bli upprörd över att vi har en regering som sviker Norra Sverige.
Det måste vara svårt att vara allians företrädare från Norrbotten. Det är kanske inte förvånande att det diskuterades livligt om Stefan Tornberg skulle få yttra sig på LRF:s stämma häromdagen.
Det kan inte vara lätt att vara ute och ständigt försvara att man viker sig för moderaterna i regeringen. När man sedan försöker få det att låta som att det är klassisk centerpolitik som förs så blir det patetiskt.
Jag tror att det inte finns något parti som står längre från sina kärnväljare än centerpartiet gör just nu.

I morgon så börjar vår distriktskongress, på dagordningen står bl.a frågan om nyval av ordförande till vårt partidistrikt. Att vara partidistriktets ordförande för socialdemokraterna i Norrbotten ger stora möjligheter till inflytande över både den regionala och nationella politiken. Ett stort och viktigt uppdrag. Det är dessutom ett stort ansvar på alla ombud som kommer till kongressen för att få var med och fatta beslutet. Jag kan konstatera att jag inte känner någon oro inför valet alla ombud är väl förberedda. Genomgångarna hemma inför kongressen har varit flera i varje arbetarekommun. Utöver valen som ofta fångar stort medialt intresse så finns många motioner som ska behandlas även här är ombuden väl förberedda.

Jag ser verkligen fram mot två spännande och intressanta dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar