söndag 15 mars 2009

Nödvändighet av kursändring i politiken

Så har då moderaterna sitt starkaste stöd i opinionen på tolv år. Man kan fundera och reflektera kring att det kan bli så. Man har på kort tid genomfört stora förändringar som drabbar de som är utsatta mycket hårt. Samtidigt har vi en världskonjunktur som påverkar oss i Sverige. Jag tror att det är så att i kristider sluter sig medborgarna kring den regering som finns vid tillfället.

Det är dessutom inte märkligt att de andra allians partierna tappar i väljarstöd. Aldrig någonsin har man sett maken till politiska partier som "dagtingar med sin övertygelse" och då tänker jag inte enbart på centerpartiets svek mot sina egna stämmobeslut när det gäller kärnkraften. Moderaterna har varit smarta i fördelningen av ministerposter där de övriga partierna har fått de politiska poster som är utsatta och där tvingas till att genomföra moderat politik. Det som är märkligt i sammanhanget är att de Norrbottniska företrädarna för allianspartierna Stefan och Krister kommer så lindrigt undan.
Med det som drabbar medborgarna oavsett om man är arbetslös eller sjukskriven verkar dom lyckas att distansera sig från.

Nu kandiderar nästa allianspolitiker till riksdagen Jens Sundström folkpartiet. Man kan inte annat än känna sig förskräckt över en eventuellt kommande utveckling där vi från länet ska företrädas av ytterligare en politiker som kan distansera sig från människors vardag.

Nej nu om någonsin gäller det att kraftsamla för att på ett bra sätt kunna beskriva hur vår politik gör skillnad till det bättre. Aldrig någonsin i modern tid har en Socialdemokratisk politik varit mer nödvändig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar